Sanatorium-og-spa-behandling af patienter med bronchial astma

0

Problemet med rehabilitering af patienter med bronchial astma er fortsat en af ​​de mest betydningsfulde i pulmonologien. Denne sygdom, der er begyndt hos børn, fortsætter ofte ind i voksenalderen, der forårsager handicap og nogle gange dramatiske resultater. Epidemiologiske undersøgelser i de senere år viser, at 4 til 10% af verdens befolkning lider af denne sygdom af forskellig sværhedsgrad. Og blandt børn stiger denne tal til 10-15%. Alt dette forklarer betydningen af ​​problemet med bronchial astma, den opmærksomhed, den tiltrækker over hele verden.

I “International Study of astma og allergi i barndommen (” ISAAC “)» og som blev vedtaget i 1997 og godkendt til udbredt anvendelse af den første russiske nationale program “Bronkialastma hos børn. Strategien for behandling og forebyggelse “fastslår, at bronchial astma er en uafhængig nosologisk form – en kronisk sygdom baseret på allergisk inflammation i bronchi. [8,17]. Denne definition af bronchial astma bestemmer tilgange til diagnose, behandling og forebyggelse af denne alvorlige sygdom. Stabil remission kan kun opnås under indflydelse af passende patogenetisk behandling, hvis mål er at opretholde kontrollen over astma med det laveste volumen af ​​basisk lægemiddelbehandling. De vigtigste anvisninger i behandlingen af ​​patienter med bronchial astma er kendt. Udvej er suppleret med særlige foranstaltninger for at fjerne eller reducere sværhedsgraden af ​​allergiske reaktioner, reduktion eller forbedring af nedsat respiratorisk funktion, udøve tilpasningsmekanismer af kroppen, øge sin samlede modstand. Grundlaget for rehabiliteringskomplekser i udvej er klimatiske procedurer; balneoterapi og hydroterapi; terapeutisk, herunder åndedrætsøvelser massage, manuel terapi; indånding af lægemidler: bronchodilatorer, mineralvand, urter; hardware metoder til vejrtrækning; aerofytoterapi, lægemiddelbehandling. Spa behandling, der virker på de forskellige links i patogenesen af ​​astma udløser mekanismer sanogenesis og opnår stabil remission af astma uden trussel om sygdomsprogression og dets overgang til en mere alvorlig form. Ideelt set kræver næsten alle patienter i en regelmæssig spabehandling bronkial astma, især hvis man tager højde for dens indvirkning på kvalitet og forventet levetid. [6].

Indikationer og kontraindikationer til behandling af sanatorium og spa

Bronkial astma er atopisk (exogen, immunologisk), ikke-atopisk (endogene, ikke-immunologisk), blandes, herunder erhvervsmæssige oprindelse i remission med lys og sjældne anfald af åndenød, respiratorisk insufficiens ikke højere II grad. I bronkial astma, ustabil bedringsfasen hormon-kontrolleret, med tilstedeværelsen af ​​lungecancer og hjerteinsufficiens behandling jeg fase er kun mulig i området af bolig.

Spa behandling er kontraindiceret hos patienter med svær astma, i tilstedeværelse af:

a) en astmatisk tilstand eller astmaanfald i retning af tiden til rekreation

b) kronisk lungebetændelse – trin II og III

c) angivelse af de ekstremt svære astmaanfald i historien, ledsaget af alvorlige forstyrrelser af hjerteaktivitet og asfyksi.

For at undgå forværring af astma og inflammatoriske processer i spa-behandlinger og øge dens effektivitet, før de rejser ty påkrævet sanitet inspektion og foci af kroniske infektioner (carious tænder, nasopharynx, bihulerne). Listen over krævede diagnostiske test omfatter: klinisk blod- og urinprøver, EKG, røntgenundersøgelser af brystet. Om nødvendigt udføres yderligere forskning: X-ray af de paranasale sinuser, computertomografi, magnetisk resonansafbildning, ultralyd af lungecancer og mediastinale, bronkoskopi, studiet af den respiratoriske funktion, allergitest, kontrol af serum immunoglobuliner af de vigtigste klasser, fælles sputum analyse, afgrøde og bakteriologisk undersøgelse af spyt , en aftagelig næse, svælg. spa behandling programmer er individuelt udformet i henhold til resultaterne af klinisk undersøgelse.

Klimaet har en stærk terapeutisk virkning og bør betragtes som en potent faktor. I 1980’erne blev overbevisende beviser opnået, hvilket tyder på, at effektiviteten af ​​behandling af patienter med bronchial astma hos de lokale feriesteder er højere end hos fjerntliggende. Dette skyldes behovet for tilpasning og ompasning af patienten til nye klimatiske forhold. Længden af ​​tilpasningsperioden (akklimatisering) på feriestedet afhænger af sygdommens karakteristika og klimaforandringernes kontrast. [6, 9, 15] Af samme grund billige korte kurser, så populære i nyere tid. Det optimale forløb af sanatoriumbehandling for patienter med bronchial astma er 21-30 dage