Interkostale Neuralgier

Det er accepteret at skelne mellem to hovedtyper af intercostal neuralgia – radikulær forårsaget af klemning af nervefibrens rødder i rygsøjlen og refleks forårsaget af muskelspasmer i det intercostale rum.

Afhængigt af om smerten mærkes på den ene side af brystet eller på begge sider, kan også interkostal neuralgi være ensidig og tosidet. En bilateral type sygdom er oftest forårsaget af herpes. Man bør huske på, at sammenfaldet mellem den intercostale nerve på den ene side kan føre til smerte på begge sider af kroppen – på grund af at nervefibrene er delvist sammenflettet.

Sygdommen er ikke en umiddelbar trussel mod livet, selv om det giver patienten en masse ubehag. Men i nogle tilfælde kan årsagen til neuralgi være skjult alvorlige sygdomme, såsom tumorer. Desuden kan smertsyndrom forværre patientens generelle tilstand, føre til søvnløshed, hypertensive kriser mv. Det skal også tages i betragtning, at interkostal nerve dysfunktion kan have negativ indflydelse på blodforsyningsprocessen til væv.

Interkostale neuralgi: symptomer


Området med smerte er intercostal plads. Smerte har et skud eller brændende karakter. Intensiteten og varigheden af ​​smerte kan variere hos forskellige patienter. Nogle gange kan patienten kun mærke en let brændende fornemmelse, og nogle gange – alvorlig smerte forværres med hver vejrtrækning. Ofte kan patienten føle en bølge af smertspredning gennem den intercostale nerve. Når man trykker på det sted, hvor nerven går, kan smerten forøge. Om natten er smerten normalt ikke reduceret, hvilket kan føre til søvnløshed.

Men med intercostal neuralgi, kan symptomerne ikke være helt typiske. For eksempel kan smerter også gives til scapulaen, epigastriske regioner, nedre ryg, kraveben, hos kvinder – til brystkirtlerne.

Symptomer på interkostal neuralgi indbefatter også nogle indirekte tegn: øget svedtendens, muskelspænding, tab af hudfølsomhed på det sted, hvor den intercostale nerve er placeret, blanchering eller rødme i huden, ødem. Symptomer på neuralgi kan også have en ekstern lighed med smerter forårsaget af andre sygdomme. For eksempel, med irritation af en nerve, der løber i regionen af ​​den nedre ribben, opstår der smerter, der ligner nyrekolik.

Men først og fremmest bør symptomerne og arten af ​​smerter i neuralgier adskilles fra tegn på hjerte-kar-sygdomme, især iskæmisk sygdom. Især ofte under venstre sidet neuralgi er maskeret af angina.

Funktioner der skelner mellem neurale og symptomer på hjertesygdomme
Her er de typiske egenskaber og symptomer, der er karakteristiske for smerter i interkostal neuralgi (i modsætning til smerter i angina):

Intensiteten af ​​smerte ændres med forandring af kropsposition – bøjning, drejning. Med en dyb indånding, hoste og nysen, øger smerten.
Smerten kan delvis eller fuldstændigt lindres ved at tage sedativer og sedativer – Corvalol, Valerian.
Smerten varer i timer og lige dage.
Smerten fjernes ikke ved brug af vasodilatorer.
Arten af ​​smerten er ikke relateret til fysisk anstrengelse (betyder belastninger, der ikke er relateret til at ændre kroppens stilling, for eksempel at gå).
Smerten ledsages ikke af hjertearytmi.
Det skal bemærkes, at angina og neuralgi kan have en række lignende symptomer, for eksempel ændringer i blodtryk eller åndenød, selv om mekanismen for deres forekomst i begge tilfælde er anderledes.