Androgen hårtab i kvinder

De fleste skønheder er sikre på, at androgenetisk hårtab er en udelukkende mandlig sygdom, og det truer ikke damerne. Trichologists giver alarmerende statistikker: I løbet af de sidste 5 år er antallet af kvinder med en skuffende diagnose vokset hurtigt.

Det retfærdige køn, der står over for problemet med mandlig skaldethed, er godt klar over, hvor svært det er at stoppe en progressiv sygdom og genoprette den tidligere tykkelse af hår. Dette er en regelmæssig indtagelse af specielle præparater, og et kursus af dyre procedurer til genopretning af hårsækkene, men frem for alt bliver de brugt nerveceller i endeløse oplevelser for fading skønhed.

Årsager til androgen alopeci hos kvinder
Eksperter kalder dihydrotestosteron, hårets vigtigste fjende, den biologisk aktive form af det mannlige kønshormon testosteron, som dannes direkte i “målorganerne” under påvirkning af enzymet 5-alfa reduktase.

Historisk kendsgerning

Selv “lægens far”, den gamle græske læge Hippocrates, bemærkede, at der ikke var nogen skaldede mænd blandt eunkerne. Dette var grunden til “mistanken” af kønshormoner i forbindelse med alopeci.

Sygdommen er også kendt som androgenetisk alopeci. Med andre ord kan tendensen til en overvægt af mandlige hormoner i kroppen arves, normalt gennem moderlinjen.

Andre mulige årsager til total skaldethed hos kvinder

  1. Hormonal ubalance

Ændringer i hormonniveauer hos kvinder kan skyldes en række sygdomme, og følger også ofte med graviditet og overgangsalderen. Umiddelbart efter fødslen kan hankorte håravfall nå katastrofale proportioner, og det er i denne periode, at en væsentlig del af håret går tabt.

  1. medicinering

Det er ingen hemmelighed, at lægemiddelbehandling af forskellige sygdomme kan forårsage bivirkninger. Antitumorbehandling, brugen af ​​”stærke” antibiotika, lægemidler til herpesvirus kan føre til forringelse af hår og udtynding af hår.

  1. stress

Nervecellerne ligger i det faktum, at konsekvenserne af deres død først vises efter 2-3 måneder, da situationen er vendt tilbage til normal, og du har allerede glemt det problem, der var forstyrrende. Kvinder, der har lidt hårtab på grund af stress falder i en ond cirkel: hårtab – depression på grund af forringelse af udseende – en ny bølge af hårtab som følge af stress.

Sådan genkender androgenetisk alopeci hos kvinder: symptomer
Androgenetisk hårtab af det retfærdige køn kan forekomme på kvindelig eller mandlig type.

Kvindealopeci har mindre alvorlige symptomer og kan ledsages af hirsutisme, et fænomen, hvor man finder tegn på mænd, for eksempel antenner, hår på hænder osv.
Hjerteforløb hos mænd-type opstår, når niveauet af androgener er meget højt. Symptomer er mest udtalte. Hårtab opstår i bølger, vekslende med perioder med “roligt”.
Den første til at “forlade skibet” er håret fra forsiden af ​​hovedet, og så tømmer toppen af ​​hovedet gradvist. I begyndelsen kan du mærke et fald i volumen i parietalområdet: håret i denne zone bliver tyndere, afbrydes. Alopecia påvirker selv nye pistolhår, mens hovedbunden begynder at “skinne”, skaldethed fremstår.

Interessant nok er krøllene bag på hovedet ikke følsomme for testosteron og er ikke modtagelige for tab fra et overskud af androgener. Hvorfor sker det her?

Egenskaber ved reaktionen af ​​forskellige zoner i hovedet til en stigning i niveauet af mandlige hormoner har et biokemisk grundlag. Hårfollikler placeret i occipital og tidlige regioner har enzymer, der konverterer testosteron til østradiol, hvilket ikke udgør en trussel mod krøller. Og parietalzonen er rig på 5-alfa reduktase, en slags katalysatorer til intensiv produktion af dihydrotestosteron.